Zoeken
  • carlahoitinga

SOLK

Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten.

* Pijnklachten

* Vermoeidheidsklachten

* Duizeligheid

* Functiestoornissen

* Afwijkende waarnemingen


die langer dan enkele weken duren en waarbij na adequaat medisch onderzoek geen somatische aandoening wordt gevonden die de klacht voldoende verklaart. Het kan ook gaan om klachten waarbij wel sprake is van een lichamelijke aandoening, maar waarbij de klachten ernstiger of langduriger zijn of het functioneren sterker beperkt is dan op grond van de aandoening verwacht wordt. SOLK kan variëren van kortdurende klachten die in de eerste lijn behandeld worden, tot ernstige, langdurende klachten die in de tweede lijn, de ggz en multidisciplinaire centra worden behandeld. Vaak komen er klachten van spanning, concentratie- en geheugenverlies, slaapproblemen, angst of depressie bij.


Het is ontzettend belangrijk om zo snel als mogelijk weer (normaal) in beweging te komen.

Normaal is voor iedereen anders dus het is ontzettend belangrijk voor de behandelaar om te kijken per individu op welke intensiteit men aan het werk kan gaan.


* Bewegen * Voeding * Slaap * Stress factor * Mindfulness/Ademhalingsoefeningen


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Fibromyalgie

* Pijn in spieren pees overgang * Pijn in rug * Pijn in nek * Pijn in schouders * Pijn in borstbeen * Pijn, Pijn, Pijn..... Dus ook slaap problemen en omdat mensen die veel pijn ervaren stil gaan zitt

2013  - Carla Hoitinga - All rights reserved