Biografie Carla

 

Even voorstellen

 

Ik ben in 1973 geboren in Amsterdam en heb 14 jaar deel uitgemaakt van het Nederlands karate team.  Na vele jaren topsport en vele nationale en internationale titels werd het tijd voor een

maatschappelijke carrière.

 

Tijdens een kruisbandrevalidatie werd mijn interesse gewekt om ook zelf mensen te ondersteunen, behandelen en motiveren met als doel ze weer zo fit mogelijk door te laten leven.

Jules Alberga was mijn fysiotherapeut, een fenomeen op het gebied van kruisband revalidatie. Ik heb veel van hem geleerd, mijn dank daarvoor Jules.

Het begon met de opleiding sportmassage, aqama massage(massage op een warmwater kussen), vervolgens een cursus medical taping en toen was ik niet meer te stoppen. Mijn topsportmentaliteit kwam ook op dit vlak boven.  Ik neem geen genoegen met half werk en ik bedacht me dat als ik dan toch mensen zou ondersteunen, dan ook maar meteen zo compleet mogelijk.

 

Mentaal en fysiek werken samen en dus waren de volgende opleidingen voor mij een hele natuurlijke keus.

De HBO Coach opleiding was mijn volgende stap, met als specialisaties Ontwikkelingsgericht coachen en Patronologie.

Daarna volgde de opleiding voor triggerpoint therapeut, medische basis kennis westerse geneeskunde, psychosociale basiskennis, medische basiskennis chinese geneeskunde en nu in opleiding voor acupunctuur.

Voor mij is het absoluut belangrijk om in beweging en ontwikkeling te blijven.

Ook ben ik werkzaam als  ambulancechauffeur in Amsterdam, een organisatie waar jaarlijks bijscholen een must is.

Als ex-topsportster deel ik graag mijn passie op het gebied van lichaam en geest, je in balans voelen.

Door Trainen, Masseren en Coachen,  maar ook voedingsadvies in te zetten probeer ik dit zo compleet mogelijk te doen. Ga eens bewust je boodschappen doen en gebruik daarbij al je zintuigen.

 

Eet dagelijks je groenten, fruit en verse vis. Informeer over de vele gezonde producten die er op de markt zijn. Lichaam en geest werken samen, die kun je niet los van elkaar zien. Dus als je niet goed eet komt je lichaam in weerstand en als je lichaam niet fit is komt je geest in weerstand.

Je lichaam en je geest zullen allerlei klachten gaan ontwikkelen en ook in stand houden als je het patroon niet doorbreekt.

 

Gun jezelf een gezond, fit en pijnloos leven, investeer eens in een behandeling. Het lijkt wel alsof we in deze huidige maatschappij makkelijker ons geld uitgeven aan een nieuwe auto, scooter, smartphone, laptop (materialistisch) dan dat we ons lichaam, ons belangrijkste instrument, aandacht en een goede verzorging geven.

 

De dagelijkse lichamelijke verzorging gaat wat mij betreft een stuk verder dan alleen maar douchen, tanden poetsen en haren kammen.

Ik ben er van overtuigd dat je mentale en fysieke klachten voor kan blijven als je je lichaam (preventief) laat verzorgen door een therapeut. 

 

Over het algemeen lopen mensen te lang door met klachten en nemen ze pas contact op met een dokter als het echt niet meer gaat. Dan verwachten ze een wonderpil.

 

Wat doet u liever?

 

 

Genezen of Voorkomen?

 
 

2013  - Carla Hoitinga - All rights reserved