Biografie Carla

 

Even voorstellen

Ik ben in 1973 geboren in Amsterdam en heb 14 jaar deel uitgemaakt van het Nederlands karate team. Na een motorongeluk en een periode van revalideren heb ik nog een aantal jaren buitensporten/survival runs beoefent. Deze periode heeft mij geleerd dat ik ook kan en mag genieten tijdens het sporten. 

Na deze periode van topsport met nationale en internationale titels werd het tijd voor een maatschappelijke carrière. Ik had behoeften om mijn ervaring te delen met anderen.

 

Tijdens een kruisbandrevalidatie werd mijn interesse gewekt om ook zelf mensen te ondersteunen, behandelen en motiveren met als doel ze weer zo fit en vrolijk als mogelijk op weg te helpen.

Jules Alberga was mijn fysiotherapeut, een fenomeen op het gebied van kruisband revalidatie. Ik heb veel van hem geleerd. Zo heeft iedereen zijn leermeester of ga er naar opzoek.

Het begon met de opleiding sportmassage, sporttherapeut, medical tapen, en toen was ik niet meer te stoppen.

Mijn topsportmentaliteit kwam ook op dit vlak naar boven.  Ik neem geen genoegen met een beetje, ik bedacht me dat als ik dan toch mensen zou ondersteunen dan ook maar meteen zo compleet als mogelijk. Tot op de dag van vandaag ben ik bezig mezelf in ontwikkeling te houden op het gebied van fit en gezond.

 

Mentaal en fysiek werken samen en dus waren de volgende opleidingen voor mij een hele natuurlijke keus.

De HBO Coach opleiding was mijn volgende stap, met als specialisaties Ontwikkelingsgericht coachen en Patronologie.

Daarna volgde de opleiding voor triggerpoint therapeut, medische basis kennis westerse geneeskunde, psychosociale basiskennis, medische basiskennis chinese geneeskunde en nu in opleiding voor tuina therapeut.

Voor mij is het absoluut belangrijk om in beweging en ontwikkeling te blijven.

Ook ben ik 14 jaar werkzaam geweest als ambulancechauffeur in Amsterdam en Friesland. Hierdoor heb ik veel mensenkennis op mogen doen en mijn voelsprieten nog scherper kunnen afstellen. 

Kwaliteiten als geduld en oplossingen zoeken kwamen hier goed van pas.

Ik deel graag mijn passie om lichaam en geest zo fit als mogelijk te houden, je in balans voelen.

Door trainen, masseren, coachen en voedingsadvies in te zetten probeer ik dit zo compleet mogelijk te doen. Ga eens bewust je boodschappen doen en gebruik daarbij al je zintuigen. Neem eens meer tijd om bewust je rust te nemen.

 

Eet dagelijks je groenten, fruit en verse vis. Informeer over de vele gezonde producten die er op de markt zijn. Lichaam en geest werken samen, die kun je niet los van elkaar zien. Dus als je niet goed eet komt je lichaam in weerstand en als je lichaam niet fit is komt je geest in weerstand je gaat minder goed slapen of wordt minder fit wakker.

Je lichaam en je geest zullen allerlei klachten gaan ontwikkelen en ook in stand houden als je het patroon niet doorbreekt.

 

Gun jezelf een gezond, fit en pijnloos leven, investeer eens in een behandeling. Het lijkt wel alsof we in deze huidige maatschappij makkelijker ons geld uitgeven aan een nieuwe auto, scooter, smartphone, laptop (materialistisch) dan dat we ons lichaam, ons belangrijkste instrument, aandacht en een goede verzorging geven.

 

De dagelijkse lichamelijke verzorging gaat wat mij betreft een stuk verder dan alleen maar douchen, tanden poetsen en haren kammen.

Ik ben er van overtuigd dat je mentale en fysieke klachten voor kan blijven als je je lichaam (preventief) laat verzorgen door een therapeut en zelf aan de slag gaat met je nieuwe leefpatronen.

 

Over het algemeen lopen mensen te lang door met klachten en nemen ze pas contact op met een dokter als het echt niet meer gaat. Dan verwachten ze een wonderpil.

 

Wat doet u liever?

 

 

                                Genezen of Voorkomen?

 
 

2013  - Carla Hoitinga - All rights reserved